AD Varaosaexpert -ralli Lahti 10.8.2019

Ralli ajettiin Lahti Historic Rallin jatkeena, joten puitteet ja lämmin sää takasi paljon yleisöä reitille. Autolle ja miehistöille ilma oli liiankin lämmin.

Meillä kisa lähti mukavasti liikkeelle, sillä olimme heti alussa luokan kärkitaistelussa mukana. Erikoiskokeelle 9 startattaessa auto ei jostain syystä kestänytkään kierroksia, vaan tuntui että kone kävi kolmella pytyllä. Ajattelimme, että kun jouduimme pitkään odottelemaan lähtöä, että kone olisi vain tukossa, mutta eipä se siitä parantunut. Meidän oli vaan ohjattava auto tiensivuun rallia seuraamaan.

Vasta tallilla, kun vikaa paikannettiin löytyi syy – kaasuttimien suojakotelo oli lämmöstä jostain syystä sulanut ja imeytynyt yhteen kaasarin putkeen niin ettei ilmaa päässyt menemään. Eipä tuollaisesta viasta ole ennen kuultu, mutta näin tuo kuumuus sitten kuitenkin teki. Vika ei ollut suuri, mutta harmillisen keskeytyksen tuo kuitenkin aiheutti. Tästä jatketaan sitten kohti seuraavia koitoksia.

AD Varaosaexpert -ralli Lahti 10.8.2019