Riihimäki Ralli 25.5.2019

Ralli oli yleisen ja nuorten SM-osakilpailu sekä Trophy-sarjan kolmas osakilpailu. Keli oli vaativa, koska vettä satoi koko päivän tehden tiestä paikoitellen erittäin liukkaan. Kakkos erikoiskokeella meiltä meni kuskin puolen etuiskari rikki, ja sitä ei saatu huollossa korjattua. Vika vaikutti auton vetopitoon ja piti aikamoista meteliä. Maaliin kuitenkin päästiin – hävisimme voitosta vain kuutisen sekunttia, toteaa Pasi Laaksomaa.
Oli sinänsä harmi, että viimeinen erikoiskoe 9 peruttiin, kun meillä oli tarkoitus koittaa silloin hyökätä, mutta hyvä tulos tämäkin.

Tapahtumia kyllä riitti muutenkin, sillä kakkos erikoiskokeella puskasta pöllähti peura eteen. Meillä oli pitkälti toistasataa vauhtia, niin siinä ei kerinnyt kissaa sanoa, kun peura eteen tuli. Peura osui vasempaan etukulmaan, autoon ei tullut vauriota, mutta paikalla olleet katsojat kertoivat, että eläin jouduttiin valitettavasti lopettamaan.

Sateisesta säästä johtuen jouduttiin pitämään lämpöpuhallukset päällä ettei lasit huurustuisi. Ilma oli kuitenkin ulkona lämmin, niin auton sisällä oli aika kuuma. Itse reitti oli viety hyville varsin luonteikkaille teille. Tiet olivat yllättävänkin hyvässä kunnossa lukuun ottamatta kahdeksatta erikoiskoetta, joka meni varsin kamalaan kuntoon. Nyt pientä kesätaukoa ja viilataan taas pelit kuntoon ja sen jälkeen kohti seuraava koitoksia.

Riihimäki Ralli 25.5.2019