Vaihderikas Pohjola-Ralli Oulussa – urakoimme kuitenkin luokassamme toiseksi

Ajoimme Rally Trophy -sarjan kauden toisessa osakilpailussa, Oulussa järjestetyssä Pohjola-rallissa toiseksi. Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan yhteydessä ajetun kilpailun luokkaykköseksi kiri tällä kertaa Jere Paananen 21,1 sekuntia nopeampana.

Laaksomaa oli matkassa yhdessä kartanlukijansa Susanna Laaksomaan kanssa. Ralli alkoi parivaljakolta tahmeasti.

– Heti alkuun oli kaksi yleisöerikoiskoetta, mikä oli hieno konsepti ja yleisö varmasti tykkäsi. Pätkät oli myös jäädytetty ja kova pakkanen vielä kovettanut ne, joten meillä oli vaikeuksia saada nastat puremaan tiehen. Siinä sitten oli rytmikin aavistuksen hukassa ja ajettiin liian varovaisesti. Kymmenisen sekuntia tuli siinä pataan, Laaksomaa kertasi rallin kulkua.

Taistelutahto ei kuitenkaan meillä lannistunut, vaan lopuille erikoiskokeille lähdettiin hyökkäämään tosissaan.

– Pari viimeistä erikoiskoetta sopi meille jo paremmin ja se näkyi tuloksissakin, sillä saimme jonkin verran kurottua eroa umpeen, Laaksomaa kertoi.

Eroa jäi kuitenkin lopulta sen verran, että tällä kertaa ei voittoa tullut.

– Paanasen Jere painoi menemään sen verran lujaa, että siihen kyytiin ei nyt pystytty. Olimme kuitenkin toisia ja nousimme sarjan pistekärkeen, joten tyytyväinen voi olla. Kilpailu oli muutenkin hieno ja talvikelit parhaimmillaan, joten ei tässä suu mutrussa voi olla. Kiitos jälleen kerran kartturille, tiimi ja tukijoille. Kesällä sarjan jatkuessa on tarkoitus olla taas kärkivauhdissa, Laaksomaa sanaili lopuksi.

Tuloksia, Rally Trophy, Pohjola-ralli 24.2.
1. Jere Paananen 35.34,1
2. Pasi Laaksomaa + 21,1
3. Jani Laaksonen + 32,4
4. Asko Laukkanen + 2.02,3
5. Kimmo Raitanen + 3.32,6

Rally Trophy -sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla, Kuljetus Tuuri Rallilla, Kouvolassa 9. kesäkuuta.

Epävirallinen pistetilanne 2/5
1. Laaksomaa Racing Team 35,81
2. TRT-motorsport / Jani Laaksonen 33,04
3. Timo Karhinen 31,33
4. Janne Luhtanen 30,29
5. RR-Racing Team 20,67

Pohjola-ralli 24.2.2018