Toinen perättäinen Rally Trophy -sarjamestaruus

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa yhdessä kartanlukijansa Ville Kantoluodon kanssa päätti Rally Trophy -sarjan kauden 2017 osalta mestaruuteen lauantaina 23.9. Keski-Suomessa ajetussa Riihivuori-Rallissa. Sarjan mestaruus on Laaksomaalle jo toinen perättäinen.

Keski-Suomen haastavat ja MM-rallistakin tutut soratiet eivät päästäneet meitä suinkaan helpolla, vaan keskittymiskykyä mitattiin koko päivän ajan.

– Tämä ei ollut missään nimessä helppo kisa, sillä läheltä piti -tilanteita oli enemmän kuin omiin tarpeisiin. Reitti oli todella vaativa, Laaksomaa kertasi rallin luonnetta.

Vaativien teiden lisäksi lisäjännitystä toi se, ettei automme Volkswagen Polo toiminut aivan ongelmitta.

– Pari viimeistä erikoiskoetta meillä oli taas kytkimen kanssa ongelmia ja oli pakko paiskoa vaihteita sisään ”raakana”. Kyllähän se vähän hirvitti, että kestävätkö laitteet, mutta onneksi kestivät. Reitti oli muuten kerrassaan upea ja kun järjestäjät olivat kaiken kukkuraksi loihtineet viimeisestä pätkästä 29,99-kilometrisen monsterin, niin kyllä siinä hikeä pukkasi ja loppuun asti piti tulla täysillä, Pasi avasi päivän kulkua.

Vaihderikkaasta kilpailusta huolimatta päivä päättyi juhlatunnelmiin.

– Nyt on tältä kaudelta Rally Trophy -sarja ajettu ja voitimme sen mestaruuden jo toista kertaa peräkkäin. Fiilikset ovat katossa ja suuret kiitokset koko meidän tiimille, huollolle ja kaikille mukana olleille, Pasi kiitteli rallin lopuksi.

Tuloksia, Rally Trophy -sarja, Riihivuori-Ralli 23.9.2017
1. Pasi Laaksomaa – Ville Kantoluoto 41.42,0
2. Jani Laaksonen + 46,7
3. Kimmo Raitanen + 2.15,8

Riihivuori-Ralli 23.9.2017