Rally Trophy sarjan päätös lauantaina Muuramessa

Muuramessa ajettava Riihivuori-Ralli toimii Rallin Suomen Juniorimestaruus ja Rally Trophy -sarjojen päätösosakilpailuna. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta ja liki 70 ek-kilometriä.

Sarjajohdossa starttaa Tommi Mäkinen, pisteitä on kertynyt 62,65. Toisena Tuomo Vanhala pistein 54,78, kolmas on Riku Rantasalo 53,15 pisteellä, neljäntenä hallitseva mestari Pasi Laaksomaa, joka on kerännyt 52,95 pistettä ja viidentenä Jani Laaksonen 51,01 pisteellä.

V1600-puolella edellä mainituista kilpailevat Mäkinen ja Vanhala. Nämä luokat keräsivät yhteensä 20 ilmoittautunutta. 1400-luokissa ajavat Rantasalo, Laaksomaa ja Laaksonen, mutta ilmoittautuneita on vain 13, joten maksimipistemäärä tulee olemaan pienempi mitä V1600-puolella. Lopullisiin pisteisiin lasketaan neljä parasta viidestä, joten kaikki kuljettajat eivät pysty hyödyntämään täysimääräisesti pisteitään. Nollakisa löytyy Vanhalalta ja Laaksomaalta, jolloin he pystyvät hyödyntämään kaikki viimeisen kisan pisteet. Jani Laaksonen puolestaan ei voi nousta sarjamestariksi ilman hylkäyksiä, mies on ajanut niin tasaisen sarjan, että pisteitä voi tulla vain 6,46 lisää, joka ei riitä ensimmäiseksi nousuun.

Tommi Mäkisellä on kerättynä pisteitä joka kilpailusta, joten pisteitä voi tulla vain 8,41 lisää ja se vaatii voiton. Mestaruuteen vaaditaan voiton lisäksi se, että Pasi Laaksomaa ei saa voittaa luokkaansa ja Tuomo Vanhala on korkeintaan neljäs. Huomattavasti parempi asetelma on Tuomo Vanhalalla, jolle riittää luokassaan kolmossija mestaruuteen ja Laaksomaasta sekä Mäkisestä ei tarvitse välittää. Haasteen aiheuttaa edellisessä kisassa koettu raju ulosajo, jonka vuoksi viimeiseen kisaan on jouduttu palaamaan vanhaan tuttuun Ford Focukseen Fiestan sijaan.

Pasi Laaksomaalle käytännössä kelpaa ainoastaan voitto Muuramesta, vaikka silloinkaan mestaruus ei ole omissa käsissä, sillä Vanhala saa olla korkeintaan neljäs, jotta mestaruus matkaisi uudestaan Lahteen. Riku Rantasalon tilanne vaatii myös luokkavoittoa ja melko paljon epäonnea muille mestaruuskandidaateille. Toki keskeytykset kaikille riittävät komeasti. Hyvin teoreettinen mahdollisuus on myös seitsemäntenä sarjassa olevalla Sami Vepsällä, joka luokkavoitolla ja kaikkien muiden epäonnella voi nousta mestaruuteen.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta,  1400 Trophy on myös Facebookissa.

Teksti: Rally Trophy Tiedotus