Revontuliralli Hankasalmi 28.1.2017

Rally Trophy -rallisarjan kausi 2017 alkoi Hankasalmen Revontulirallilla lauantaina 28. tammikuuta. Pasi Laaksomaa aloitti sarjan vakuuttavasti ja otti heti ensimmäisestä osakilpailusta luokkavoiton neljän sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jere Paanaseen. Kolmanneksi luokassa 8 ajoi Kimmo Järvisalo, joka jäi Laaksomaasta 42,1 sekuntia.

– Kilpailu lähti meidän osalta hienosti käyntiin parilla pohja-ajalla, Laaksomaa totesi kisan jälkeen.

Täysin ongelmitta ei Laaksomaa luokkavoittoon kuitenkaan marssinut, vaan haasteita riitti myös Revontulirallin teillä.

– Kolmannella erikoiskokeella sammutin vahingossa päävirrat ja auto suistu ojanpenkalle. Menetin siinä aikaa runsaasti, päivitteli Laaksomaa tapahtunutta.

Laaksomaa joutuikin lähtemään kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle takaa-ajoasemasta, mutta menohaluja olikin sitten niin paljon, että tulokset olivat suorastaan loistavia.

– Ajettiin kahdelle viimeiselle pätkälle pohjat ja maalissa huomattiin, että se riitti kuin riittikin luokkavoittoon ja saimme täydet sarjapisteet. Kiitos täydellisesti toimineelle huoltotiimille ja kartanlukija Ville Kantoluodolle. Tästä on hyvä jatkaa sarjajohdossa kohti seuraavaa osakilpailua, joka on Kemissä muutaman viikon päästä, Laaksomaa iloitsi kilpailun maalissa.

Rally Trophy -sarja jatkuu Kemissä ajettavalla Kemi Rallilla 11. helmikuuta.

Tuloksia: luokka 8, 4. Revontuliralli, Hankasalmi 28.1.2017
1. Pasi Laaksomaa 38.25,4
2. Jere Paananen + 4,0
3. Kimmo Järvisalo + 42,1

Revontuliralli Hankasalmi 28.1.2017