Salpausselkä Ralli 1.10.2016

Salpausselkä Ralli oli F-rallisarjan viimeinen osakilpailu. Kilpailun lähtö ja kilpailukeskus olivat Hollolassa Messilän lomakeskuksen alueella. Kilpailureitti suuntautui Lammille Tuulokseen, Padasjoen ja Hämeenkosken alueelle.

Lähdimme testailemaan teamin uutta Poloa ja kartturina toimi Susanna Laaksomaa. Vaikka testi oli ennen kilpailua jäänyt melko vähäiseksi, niin kilpailu lähti osaltamme hienosti liikkeelle. Heti ykköspätkän alussa tuntui, että olemme sinut uuden auton kanssa. Ykkös erikoiskokeelle ajoimme luokkapohjat 23,3 sekunnin erolla seuraavaan, kakkos EK:lla – 20,45 km pitkä erikoiskoe – teimme minuutti ja 14,9 sekunnin pohjat.

Kokonaisjohtomme oli jo 1,38,2 minuuttia, mutta kun ajoimme kakkosen maalilinjan yli hiljentäen ajanottoautolle, niin auto yhtäkkiä sammui kävelyvauhdista ja sehän ei suostunut lähtemään käymään mitenkään. Näin oli edessä harmillinen keskeytys. Vikaa ei ole vielä tarkemmin analysoitu, mutta epäilyksemme on bensapumpun pettäminen.

Kun tästä tilastotappiosta selvitään, niin alkaa keskittyminen ensiviikonlopun Trophy- rallisarjan päätöskisaan Lapualle, jossa tavoitteena on vain voitto.

Salpausselkä Ralli 1.10.2016