Lapua Ralli 8.10.2016

Ralli oli päätöskilpailu nuorten SM-sarja kilpailulle ja Trophy-rallisarjalle. Me lähdimme kilpailuun piikkipaikalta, mutta tietoisina siitä, että edes voitto ei takaisi mestaruutta. Pistelaskusysteemi on hieman monimutkainen, jossa huomioidaan monen eri luokkien tulokset ja niihin vaikuttaa myös eri luokkien lähtijämäärät.

Itse kisasta ei nyt ole paljoa kerrottavaa, sillä heti ykköspätkän lähtökiihdytyksen jälkeen auton kone sammui ja ei siitä sitten enää käyntiin lähtenyt. Lammilla ollut vika siis toistui – vika ei ollutkaan bensapumpussa – mitä aikaisemmin luultiin. Edessä oli harmittava keskeytys ja olimme varmoja, että ainakin tuo mestaruus luisui käsistä… Mutta kävi vähän samoin kuin Mäkisen Tommille aikanaan, että muiden kärkikuljettajien tilanne kilpailussa ei mennyt yhtään sen paremmin. Kaikki viiden kärjessä olleet kilpailijat joutuivat keskeyttämään – kuka ulosajon ja kuka tekniikkamurheisiin. Kun olimme jo parisataa kilometriä ajaneet kohtia kotia, niin saimme tiedon, että meidän pistejohto pitikin. Näin harmittava kisa keskeytys sai hieman palsamia haavoihin, kun saimmekin todeta, että sarjavoitto kuitenkin varmistui meille.

Nyt kun saadaan tuo oikea vika korjattua autosta, niin lähdemme vielä ajamaan Rantaralliin 22.10., jos siellä saataisiin auto pelaamaan ja kunnon tulosta taas aikaiseksi.

Rally Trophy sarjan päätöspisteet

Lapua 2016