Xerox-ralli Lahti 6.8.2016

Xerox-ralli starttasi liikkeelle aikaisin lauantai aamuna heti Lahti Historic Rallyn perään. Rallissa oli kolme erikoiskoetta, joista jokainen ajettiin kahteen kertaan.
Ensimmäiselle lenkille lähdettiin pienessä tihkusateessa, toiseen kertaan ajettaessa oli keli jo aurinkoinen. Meidän kilpailu meni ihan nappiin – ajoimme neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle luokan pohjat. Kahdelle viimeiselle riitti hieman varmempikin ajo ilman turhia riskinottoja, näin pääsimme kuittaamaan luokkavoiton kilpailusta.

Autoon oli tehty kesä-tauolla aika paljon muutoksia; perävälitys uusittu ja näin saatu huippunopeutta lisää; alusta säädetty ja huollettu; vaihdelaatikko huollettu; moottori säädetty ja kun tuohon lisätään vielä se, että ohjausta aika paljon nopeutettu, niin oli siinä aika paljon muutoksia. Sen vuoksi hieman jännitti lähteä ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun testiä ei ehditty ajamaan metriäkään. Aikomus oli ensimmäisellä erikoiskokeella hakea ”askelmerkit” kohdalleen. Jo toisesta kurvista lähtien luottamus ja tuntuma autoon löytyi ja pystyimme vaan toteamaan, että taas on meidän tiimi sekä Kamitecin porukka tehnyt hienoa työtä.

Se vielä täytyy tähän lisätä, kun edellisiltana laitettiin (huolto poikien tietämättä) rallitallilta huoltoauton kyytiin mahdoton grilli ja iso tekopalmu, niin oli ihmetys pojilla suuri, kun huollossa autosta nuo löysivät. No Ville ja Jussi ei tästä hätkähtäneet vaan somistivat huoltopilttuun grillillä ja kukalla ja tämähän herätti ansaittua huomiota aina ulkomaan lehdistöä myöden. Siinä sitten tarjoilivat vielä kanssakilpailijoiden huolloillekin rallimakkaraa.

Ensiviikonloppuna suuntaamme Kiteelle, jossa ajetaan neljäs Trophy-rallisarjan osakilpailu.

Tulokset
http://www.ajaksi.fi/docs/Xerox16/trophy.pdf

Xerox-ralli Lahti 6.8.2016