Jari-Pekka Ralli 16.1.2016

Jari-Pekka ralli ajettiin varsin rapeassa yli kahdenkympin pakkassäässä. Yllättävää oli, että katsojia oli erittäin paljon silti reitin varrelle ilmaantunut. Kilpailu oli ensimmäinen osakilpailu nuorten SM-sarjassa ja myös Trophy-sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Me lähdimme kilpailuun mukaan ajatuksella, että mennään mitä uskalletaan, sillä kolmeen kuukauteen en ole edes istunut kilpa-autossa tai saanut testailla autoa, mutta heti ykkös erikoiskokeen alusta sain sellaisen fiiliksen, että ”hyvä tulee, jos vaan tiellä pysytään”. Auto tuntui pelaavan erittäin hienosti – siitä kiitos huollolle ja Kamitecille, joka antoi uudelle koneelle hienot säädöt.

Heti avaus erikoiskokeelle tuli pohja-aika kuten seuraavallekin. Kilpailu tauon jälkeen tuli pieniä ongelmia, kun kypäräpuhelimet lakkasivat toimimasta, ja näin oli Susannalla opeteltava viittomakieltä, jolla hän pystyi varoittelemaan huomiopaikat ja maastossa olevat risteysten etumerkit. Hommaa vaikeutti vielä sekin, että trippikin lakkasi toimimasta. Se teki suunnistuksesta hivenen haasteellisempaa, mutta kokeneen kartturin elkein Susanna selvisi siitäkin.

Toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä järjestäjä ei antanut meille kuuluvaa kolmen minuutin väliä ja näin saimme lähteä edellisen luokan perään vain minuutin marginaalilla. Niinhän siinä kävi, että saimme tuon edellä olevan kiinni eklla ja lumipöly oli pakkasen takia todella kova. Paikkapaikoin oli vaikea nähdä minne tie oikein kääntyy.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä emme tienneet tilannetta mikä oli sijoitus, joten päätin laskea täysillä menemään, vaikka vähempikin olisi riittänyt, kun pahin uhkaaja oli vetäissyt autonsa vatukkoon tuolla edellisellä erikoiskokeella. No ajoimme varmuuden vuoksi 17 sekan pohjat viimeisellekin erikoiskokeelle.

Lopputuloksena voitimme oman luokkamme ja vaikka voitimme yli 1,5 minuutin marginaalilla kaikki sarjalaiset, niin monimutkaisen pistelaskennan myötä tulos riitti toiseen sijaan koko sarjassa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuja.