Jari-Pekka ralli 17.1.2015

Jari-Pekka ralli oli F-ryhmän rallisarjan ensimmäinen osakilpailu, mikä toi paljon katsojia reitin varteen. Meidän osalta ralli sujui enemmän kuin hyvin tuloksena oli kaikille erikoiskokeille nopein aika luokassamme ja tuloksena luokkavoitto yli 2,5 minuutin marginaalilla. Sinänsä tulos yllätti, sillä en päässyt autoa testaamaan talvikelillä/renkailla metriäkään ennen tätä kilpailua, joten varsinkin ensimmäisen erikoiskokeen jarrutuskohdat oli hieman hakusessa, mutta aika nopeasti sain rytmistä kiinni, auto pelasi hienosti ja tälle vuodelle kartturin penkille tullut Sami Saari hoiti myös kartanlukijan tehtävät mallikkaasti. Katsojia oli reitin varrella todella runsaasti – lauha sää oli omiaan vaikuttamaan katsojamäärään. Meille tuo keli ei ollut aivan paras mahdollinen, sillä lähtönumeromme oli 158, ja kun ilma meni päivällä plussan puolelle, oli tie isoilla spooreilla ja lisäksi erittäin liukas, mikä antoi lisähaastetta ajamiselle. Seuraava isompi koitos on parin viikon kuluttua ajettava Peurunkaralli, joka on Trophy-rallisarjan ensimmäinen osakilpailu. Nyt huolletaan auto tuonne koitokseen ja lähdetään tietysti kärkipaikkaa tavoittelemaan.