Jari-Pekka ralli 20.9.2014

Ralli oli myös F cupin päätös osakilpailu joten kilpailu kullasta ja kunniasta oli erittäin kovaa ja tiet vaativia. Ensimmäinen erikoiskoe jouduttiin jo peruuttamaan, kun joku kilpailija oli ajannut sähkölinjat poikki ja saaden piuhat pitkin tietä. Kilpailu alkoi sitten meidän osalta erikoiskokeesta kaksi.

Itse kilpailu lähti meidän osalta suunnitellusti, sillä autossamme oli uusi moottori. Tarkoitus oli ensin ottaa hieman varovaisemmin koittaen silti pysyä kärjen tuntumassa ja tämä taktiikka onnistuikin. Me olimme kilpailun tauolla luokkajohdossa 12 sekunnin turvin. Tauon jälkeen oli tarkoitus tuota eroa vielä kasvattaa. Seuraavalla erikoiskokeella oli pieniä käyntihäiriöitä koneessa joten ero pysyi samana, mutta toiseksi viimeiselle erikoiskokeella auton moottori pätki oikein kunnolla ja siirtymälle se sitten vielä sammui kokonaan. Meinasimme jo, että tämä kilpailu olikin sitten tässä, pienen odottelun jälkeen se kuitenkin vielä lähti käyntiin ja päätimme sitten jatkaa vielä viimeiselle erikoiskokeelle, jossa käyntihäiriöt kuitenkin jatkuivat tehden ajamisesta erittäin haastavaa, kun ei tiennyt tuleeko seuraavaan mutkaan mentäessä vetoa, kun kaasua painaa vai ei, mutta tiellä pysyttin ja linkutettiin maaliin. Pienenä yllätyksenä toinen sija luokassa ja pokaalit kotiin viemiseksi.