ABC-ralli 25.5.2014

Kouvolassa ajettu perinteinen ABC-ralli on järjestetty yleensä tammikuun alussa mutta nyt kisa siirrettiin toukokuulle vähälumisen talven vuoksi. Aikaisemmissa kilpailuissa oltiin toppahaalareissa kerrospukeutuneina, kun pakkasta oli 25-30 astetta, mutta tällä kertaa tilanne oli päinvastainen: keli oli ehkä liiankin hieno. Kolmenkympin lämpö ei välttämättä ollut kilpailijoiden mieleen, sillä lämpö kisapeleissä nousi varmasti kuuman saunan lukemiin.

Itse kilpailuun lähdimme odottavaisin mielin vaikkakin hieman jännittyneinä, sillä nyt ajoimme nuotista ja edellisestä nuottikisasta oli jo kulunut viitisen vuotta. Pientä askelmerkkien hakemista siis alussa molemmilla, ja osa paikoista oli joko liian nopeasti nuotitettuja tai sitten vähän liian hitaita. Susanna luki nuottia aluksi liiankin pitkälle ja kun yritin toppuutella niin sitten tulikin jo mutkat silmille. Hyvää harjoitustahan tuo silti oli kokonaisuudessaan. Harmi vaan oli, että kakkospätkällä jarrut jäivät päälle sen verran pahasti, että auto hyytyi täysin paikalleen. Onneksi saatiin kuitenkin ohjattua sivuun ettei jääty ihan tien tukkeeksi.

Nyt auto menee perushuoltoon jossa teemme uuden koneen, kun vanhassa ei noita hevosia ole enää tallella kovinkaan montaa. Täytyy toivoa että puuttuvat hepat löytyvät ja pääsemme taas seuraavissa kisoissa taistelemaan täysillä kärkipaikoista.